910 дни е срокът за изпълнение на обществената поръчка за

...
910 дни е срокът за изпълнение на обществената поръчка за
Коментари Харесай

Малко над 9 километра от АМ Хемус ще се строят за над 900 дни

910 дни е срокът за осъществяване на публичната поръчка за създаване на сектора сред пътен възел " Ябланица " и пътен възел " Боаза " от автомагистрала " Хемус ", който е с дължина 9,3 километра. От тях 180 дни са за планиране, а 730 дни са за създаване на обекта. Това стана ясно през днешния ден (19 юли) при подписването на договорите за строителство и строителен контрол на обекта, което се организира в наличието на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.
Изпълнител на плана е консорциума " ХВП Ябланица " ДЗЗД, в който вземат участие " Хидрострой " АД, " Водстрой 98 " АД и " Пътстрой Бургас " ЕООД. Стойността на контракта е 54 990 000 лева без Данък добавена стойност. Строителният контрол на сектора сред п.в. " Ябланица " и п.в. " Боаза " е предоставен на ДЗЗД " Консултанти Хемус 1 – 2016 ". В сдружението вземат участие " ПИ Европейски Съюз Консулт " ЕООД, " Евроконсулт " АД и " Строл-1000 " АД. Стойността на контракта е 595 899,10 лева без Данък добавена стойност.
Подписването на договорите за планиране и строителство и за строителен контрол на 9,3 км от автомагистрала „ Хемус “ е значимо освен за Северна България, само че и за цялата страна, разяснява министър Нанков. За сектора има направен механически план, строителните действия ще стартират след издаване на позволение за градеж, като редом с това ще бъдат извършени процедурите по отчуждаване на терените, уточни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР