91-годишният Танчо Тенев триумфира с две титли на Световното първенство

...
91-годишният Танчо Тенев триумфира с две титли на Световното първенство
Коментари Харесай

Специално пред БНТ: 91-годишната световна сензация в спорта Танчо Тенев

91-годишният Танчо Тенев победи с две трофеи на Световното състезание за ветерани в отдалечен Гуангджоу в плуването на 50 метра свободен жанр и на скок от 5-метрова кула.

Танчо Тенев: Въпреки, че от 60 години не бях скачал, аз отидох на надпреварата и направих скокове от 5 метра, които не съм правил от 60 години. В международното състезание ще остана като финален и най- значим. Аз получих овациите на милиони хора. Там се състезаваха от 7 континента. Всички ме одобриха доста задушевно, не може да се не помни това нещо. Във водата съм към този момент не по-малко от 80 години, аз съм на 91, на 10-11 години към този момент плувах в Бургас, в морето.Танчо Тенев: Къде се живее по-лесно във водата или извън водата? Естествено, че извън водата е по-лесен животът, само че във водата е по-приятен.
Танчо Тенев е повсеместен войник. За повече от половин век е спечелил трофеи и медали в 10 спорта и 26 дисциплини.

Аз съм упражнявал по 6-7 часа дневно, само че в този момент към този момент тренировките не могат да бъдат в този размер. Тренирам, до момента в който се поизморя, и оставям, споделя той.
Танчо Тенев: Желание и воля без тези две неща не може да се стане състезател. това е основата на всичко, а да живееш 91 години като състезател, аз съм образец в това отношение, тъй като не съм спирал, не пия, не пуша, а и по дами не вървя.  91-годишният Танчо Тенев е международна сензация в скоковете във вода 91-годишният Танчо Тенев е международна сензация в скоковете във вода
91-годишен българин стана международна сензация в спорта. Танчо Тенев завоюва два златни медала от шампионата на планетата по плувни спортове за деец...

Спортистът пожелава на младите - труд, неизменност, да спортуват, да плуват, да се движат, там е истината, и най-важното - без алкохол, без пушене, без опиати - те не са за хората.
Бояна: Страхотен е, тъй като на тази възраст е доста мъчно да се реализира този триумф. Радвам се, че има такива хора към момента - да следват фантазиите си на тази възраст.Танчо Тенев: Мисля, че най-важното от всичко е, че живях почтено, по отношение на приятелите си, сътрудниците, с които работя, със фамилията си. Аз към този момент 80 години съм в спорта. Предполагам, че такива хора като мене са единици. Не може един играч като мене - европейски първенец, международен първенец в този момент, да не бъде приет и да не може да употребява оборудванията, които ги има на всички места и да ме карат да заплащам на моята дребна пенсия входен билет. Това не е вярно. Човек се усеща фактически горделив, не може да се чувстваш сплескан, откакто си имаш такива медали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР