91-годишен пенсионер убил с винкел съседа си и до заровил

...
91-годишен пенсионер убил с винкел съседа си и до заровил
Коментари Харесай

91-годишен варненец уби съсед с винкел и го зарови

91-годишен пенсионер умъртвил с винкел съседа си и до заровил в гората, а мъж пребил до гибел дамата, с която живеел от два месеца. За двете разкрити брутални убийства във Варна заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев на брифинг пред публицисти. " За никой не е загадка, че в България има проблем с битова престъпност и домашното принуждение.

Имаме проблем с това, което се случва в дребните обитаеми места против нашите баби и дядовци, против възрастните хора. Държавата е в дълг към хората по селата ", сподели още Гешев и разгласи, че един от приоритет на прокуратурата в идващите години ще бъде противопоставяне на битовата престъпност.

Двете тежки умишлени закононарушения са разкрити безусловно през вчерашния ден. Първият случай касае открит преди десетина дни съвсем заровен мъртвец на мъж близо до  Варна. Убитият е 56-годишен мъж, а причинителят, който е арестуван, е 91-годишен. Причината е остарял спор сред двамата, които са били съседи. При последната им среща в дома на обвинения във вилна зона в местността Добрева чешма, по-възрастния мъж е нападнал с винкел жертвата си. Трупът на 56-годишния мъж е бил пренесен с лек автомобил в гората сред Генерал Кантарджиево и Орешак, където е открит от полицията.

91-годишният мъж има двама синове. Заради здравословното си положение арестуваният не може да остане в ареста. Очаква се наблюдаващият прокурор по делото да реши каква мярка за неотклонение е подобаваща за него. Според експертизата за психологичното му положение той страда от старческа деменция, само че е вменяем, разбирал е какво е направил и може да носи отговорност. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване " отнемане от независимост " от 10 до 20 години.

Второ разкрито ликвидиране е осъществено в петък вечерта във варненския квартал " Аспарухово " и разкрито за часове. Мъж е пребил по изключително нечовечен и непосилен метод дамата, с която живеел на фамилни начела. Двамата са на към 30 и 40 години. Вследствие на нанесения побой дамата е умряла. Двамата се срещнали преди няколко месеца в обществена мрежа и мъжът, който живеел в Пазарджик, се е преместил във варненския квартал.

Той е пребил жертвата си с юмруци. Задържан е и му е повдигнато обвиняване за осъществяване на ликвидиране по изключително нечовечен метод.

Има данни за престъпна регистрации като ще бъдат изследвани всички вероятни версии какви са аргументите да се стигне до убийството, сподели административният началник на Апелативна прокуратура - Варна Владимир Чавдаров, който добави, че мъжът и жертвата живеели дружно со два месеца..

" Има подадени два сигнала на 112, които съвсем по едно и също време са постъпили и с помощта на това толкоз бързо е оголен случая. Нямаме данни дали убитата жена е подавала сигнали за принуждение, само че се прави инспекция ", уточни прокурорът.

На журналистически въпрос дали има нарастване на битовата престъпност, той изясни, че статистически видяно няма значително нарастване. " Следва да се има поради, че има известна цикличност, като през зимните и летните сезони подхождат едни пикове, които понижават напролет и есента ", изясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР