906 варненци декларираха доходите си за миналата година пред Националната

...
906 варненци декларираха доходите си за миналата година пред Националната
Коментари Харесай

Над 50% от варненци декларират доходите си пред НАП по електронен път

 906 варненци заявиха приходите си за предходната година пред Националната организация за приходите в града от началото на данъчната акция. 476 от тях са предпочели да контактуват с Агенцията по електронен път, като са подали формулярите си с електронен автограф или личен идентификационен код, което представлява  52% от общо подадените годишни заявления. Подалите годишните си заявления по електронен път до 31 март употребяват отстъпка до 500 лв. от налога за довнасяне, в случай че нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и да са внесли целия размер на налога за довнасяне в период до 31 март.

От  Национална агенция за приходите Варна припомнят, че с изключение на по електронен път и на място в офиса на Агенцията, данъчните си заявления по член 50 от ЗДДФЛ жителите могат да подадат в Национална агенция за приходите като предложена пратка с противоположна квитанция във всяка пощенска станция. Декларациите могат да бъдат непосредствено входирани и в 7 пощенски станции в града, където гратис могат да се получат и нужните формуляри. От тази опция досега са се възползвали 52-ма жители на морската столица. Срокът за подаването на декларациите за облагане на приходите изтича на 5 май 2021 година.

Повече информация за декларирането и заплащането на налози, жителите могат да  намерят на уеб страницата на Национална агенция за приходите www.nap.bg. Консултации може да се вършат и националния телефон на приходната организация 0700 18 700.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР