90 творби – масло, акварел, графика, дърворезба са подредени в

...
90 творби – масло, акварел, графика, дърворезба са подредени в
Коментари Харесай

Коледна изложба откриха горнооряховските художници

90 произведения – масло, акварел, графика, дърворезба са подредени в Художествена изложба „ Недялко Каранешев “ в обичайна коледна галерия на горнооряховските художници.

Показани са творби на 24 създатели. Сред тях с изключение на на художниците от ГоАрт, са показани и произведения на други локални художници като Иван Караиванов, Кольо Табаков, Мариета Кулова. В експозицията са включени и творби на Иван Русев, който е роден в Горна Оряховица, само че живее в различен град, както и на Мартина Нешкова, Деница Иванова, гостуващите от Велико Търново иконографи Гергана Рахнева и Анелия Маринчева, графика Петър Лазаров, Петранка Новосад. В Коледната галерия гостуват и трима създатели от лясковското село Джулюница – отец Николай Стайков, Светослав Иванов, Йордан Върбанов – Господина.

На откриването на изложбата участва заместник-кметът Йорданка Кушева. Изложбата почетоха и доста ценители на изкуството от Горна Оряховица и района. Настроение за вечерта зададоха Симеон Симеонов и неговата китара.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР