90 служители на ЮЗДП и териториалните му поделения се обучават

...
90 служители на ЮЗДП и териториалните му поделения се обучават
Коментари Харесай

Горски служители повишават квалификацията си за действие при гасене на пожари

90 чиновници на ЮЗДП и териториалните му поделения се образоват в главните техники за гасене на пожар в горски територии. Обучението се организира на три групи, до края на идната седмица в Центъра за професионално образование при Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, намиращ се в град Монтана.

Във всяко от 38-те поделения на ЮЗДП, както и в централното ръководство са основани профилирани групи от служащи и чиновници за деяние при гасене на пожари. Ежегодно на членовете на групите е належащо да се организират съответните инструктажи и образования. Когато се правят гасителни дейности без присъединяване на органите за пожарна сигурност и отбрана на популацията, управлението се реализира от ръководителя на профилираната група /зам.-директор или старши лесничей/. Негово обвързване е да проучва ситуацията, да предвижда развиването на пожара, да дефинира тактиката за гасене на пожара, да дефинира местата за деяние и други, с цел да може вярно да оцени ситуацията и да се подхващат дайствия, ръководителят на групата би трябвало да има съответните познания и умения.

Също по този начин е належащо гасаческите дейности да се правят по подобен метод, че рискът от пострадване и пораждане на случай с участващите в профилираните звена да бъде редуциран до най-малко. В резултат на образованието ще се покачат знанията и уменията на ръководителите на групите, ще се усъвършенства взаимоотношението сред обособените териториални поделения, а също по този начин и координацията с останалите елементи на единната избавителна система /полиция, пожарна, доброволни формирования, общини и др./

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР