90% от всички лаптопи, телефони, таблети и слушалки на Apple

...
90% от всички лаптопи, телефони, таблети и слушалки на Apple
Коментари Харесай

Защо Apple изнася производството си от Китай

90% от всички преносими компютри, телефони, таблети и слушалки на Apple сега се сглобяват в необятни китайски заводи, само че е допустимо напълно скоро това да се промени.

Вчера Nikkei заяви, че компанията интензивно търси разновидности да изнесе в началото до 30% от продукцията си отвън рамките на азиатската страна, цитирайки няколко разнообразни аргументи за решенията на Купертино.

На първо място, несъмнено, са обтегнатите търговски връзки сред Китай и Съединени американски щати, които в недалечното бъдеще биха имали непредвидими резултати за търговията на Apple.

Като изключим комерсиалната война и вероятните последствия от нея, от Nikkei оповестяват, че Китай към този момент не е толкоз примамлива дестинация за индустриалните цели на Apple, каквато беше преди години.

Раждаемостта в страната спада от години, което с времето ще докара и до по-малко работна ръка, до момента в който заплатите не престават да порастват.

Тази композиция може да се окаже нерентабилна за дълготрайните проекти на Apple и явно е един от основните фактори, които принуждават компанията да стартира да изнася производството си към други, по-конкурентни пазари.
 Apple, iPhone 11 и за какво новият смарт телефон ще е по-скучен от всеки път
Защо iPhone 11 ще е по-скучен от всеки път

Какво да чакаме от идващите телефони на Apple

Твърди се, че още в края на предходната година Тим Кук е назначил повече от 30 специалисти, които договарят с заводи в други страни по света, където производството е по-евтино и няма сериозен риск от политически земетресения.

В момента поточната линия на Apple обезпечава прехранване на над пет милиона китайски жители, като 1.8 милиона от тях работят по развиването на програмен продукт и приложения за iOS.
 Услугите стават вторият максимален източник на пари за Apple
Услугите стават вторият максимален източник на пари за Apple

Продажбата на телефони към момента е преди всичко
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР