90% от училищата са успели да усвоят учебната си програма

...
90% от училищата са успели да усвоят учебната си програма
Коментари Харесай

Вълчев: 40 000 деца не са участвали в онлайн обучението, ще трябва да доучват през лятото

 90% от учебните заведения са съумели да усвоят образователната си стратегия в цялостния размер. 10% са заявили, че мъчно обгръщат учениците по време на отдалеченото образование. Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев пред bTV по отношение на отсъствието на някои от темите в матурата по българския език и литература на зрелостниците.

Той разясни, че 1-2% въобще не са взели участие в онлайн образованието, а 10-11% са взели участие асинхроннно единствено посредством интернет приложения, но не с просветителни платформи. По думите му тези деца, които са близо 40 000 ще би трябвало да доучват материала през лятото.

По отношение на ограниченията, които са подхванати в учебните заведения за провеждането на матурите министър Вълчев съобщи, че се надява да няма пропуски поради необикновената обстановка. Според него учебните заведения са готови.

Училищата като физическа среда са допустимо най-безопасното място, защото са били затворени 2 месеца и през това време е имало непрекъсната стерилизация.

Вълчев е на мнение, че по тази причина не би трябвало да има инфектирани възпитаници.

Във връзка с квесторите той изясни, че няма проблем с тях. Осигурени са за всички учебни заведения, като има и аварийни при положение, че някой не успее да участва.

На въпрос дали има вид и идната образователна година да стартира онлайн, министър Вълчев не изключи този вид, като посочи, че би трябвало да сме готови за всичко.

Все отново той изрази вярата от 15-ти септември да се върнат към присъствената форма на образование, която по думите му е най-хубавата.

Министър Вълчев разяснява и митингите на родители във връзка затварянето на две училища в село Михнево и село Поликраище като разясни, че за всяко учебно заведение се прави самостоятелен разбор.

Той акцентира, че откогато е министър е направил 8 отхвърли за затваряне на учебни заведения. Образователният министър добави, че са обезпечени 60 млн. лева за финансиране на дребните учебни заведения.

Кандидатстудентски изпити ще има единствено за две бакалавърски стратегии

По отношение на това, че Софийски университет ще приема студенти единствено с оценка от матурата, Вълчев съобщи, че матурата е доста сложен изпит, само че би трябвало да завишат условията във висшите образователни заведения. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР