90% от работните места в България ще изискват от служителите

...
90% от работните места в България ще изискват от служителите
Коментари Харесай

За 90% от работните места у нас ще са необходими дигитални умения

90% от работните места в България ще изискват от чиновниците да владеят цифрови умения в околните години. Това демонстрират анализите на Министерството на труда и обществената политика /МТСП/, представени от заместник-министър Наталия Ефремова .

Според данните от Индекса на цифровата стопанска система и общество /DESI/, към 30% от популацията в България има съществени цифрови умения . Очакванията са до 2030 година към 80% от европейците да придобият такива умения.

Проектът на Агенцията за нововъведения и конкурентоспособност /АИКБ/ е част от по-голямата самодейност , която включва МТСП, Агенцията по заетостта, Националната организация за професионално обучение и образование, обществените сътрудници и всички заинтригувани страни .

Наталия Ефремова уточни, че ведомството подхваща няколко значими стъпки за подготовката на работната мощ за цифровия преход. Това включва улеснен достъп до образование посредством даването на електронни ваучери и внедряване на електронна платформа за отдалечено образование, където ще бъде възложен достъп до образование за професионални квалификации и основни компетентности.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР