90% от наличните данни са създадени в последните две годиниВсе

...
90% от наличните данни са създадени в последните две годиниВсе
Коментари Харесай

Данните изпревариха нефта като основен ресурс

90% от наличните данни са основани в последните две години

„ Все повече държавните институции и бизнесът ще разчитат на обработката на огромни масиви от данни ”, съобщи зам.-министър Андреана Атанасова (снимка: конференция на AtScale)

Данните към този момент са най-важният запас както за бизнеса, по този начин и за обществения бранш. Това съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Андреана Атанасова на конгрес на американската компания AtScale, отдаден на основната роля на данните в бъдещето на организациите.

„ Големите данни са главният запас. Според едно проучване от 2017 година, те са изпреварили нефта. Все повече държавните институции и бизнесът ще разчитат на обработката на тези огромни масиви от данни ”, уточни Атанасова, като акцентира, че това в същото време е голямо предизвикателство и за фирмите, и за обществения бранш.

„ Предизвикателството е първо – да могат да ги събират, второ – да ги съхраняват и трето – да ги обработват по подобен метод, че да допринесат за бизнес процесите и ръководството им ”, уточни зам.-министърът.

„ От данните има смисъл, единствено в случай че успеем да ги трансформираме в информация ”, акцентира специалистът по киберсигурност Ясен Танев (снимка: конференция на AtScale)

По данни на IBM, 90% от всички данни, съществуващи сега, са били основани през последните 2 години. Едва 0,5% от тези големи масиви обаче се проучват. Очаква се пазарът на огромни данни да доближи 77 милиарда $ до 2023 година

Експертът по киберсигурност и шеф на Zucchetti Bulgaria Ясен Танев направи бърз „ цифров разбор ” на присъстващите на събитието, въз основа на свързаността им към Wi-Fi мрежата в залата, с цел да онагледи по какъв начин всевъзможни връзки и устройства през днешния ден са принадлежности за събиране на информация.

В лекцията си, отдадена на предварителната защита против „ ИТ Чернобил ”,  Танев акцентира, че от „ данните има смисъл, единствено в случай че успеем да ги трансформираме в информация ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР