90% от истината кой открадна тези 7 млрд. лева могат

...
90% от истината кой открадна тези 7 млрд. лева могат
Коментари Харесай

Основният свидетел на обвинението по делото КТБ почна да говори с имена

90% от истината кой открадна тези 7 милиарда лв. могат да се схващат от показанията на очевидеца Бисер Лазов. Това решително съобщи наблюдаващият прокурор по мегаделото КТБ Иван Гешев. Той предвижда, че разпитът на Лазов, който стартира през днешния ден (26 март), ще продължи няколко съвещания.
В досъдебното произвеждане показанията на Лазов възлизат на стотици страници. Прочитането им е допустимо в случай че при разпита в правосъдна зала има несъгласия или очевидецът каже, че не си спомня. Според Гешев причинителите на закононарушението са хората от банката. Лазов не е бил КТБ, като се изключи дребен интервал преди инкриминираното време и точно поради това не е обвиняем, по думите на ръководителя на Специализираната прокуратура. Той е представлявал Цветан Василев в така наречен „ Фирмата “ (много сдружения, в които Лазов е бил част от надзора).
В правосъдна зала Лазов описа в детайли по какъв начин се е срещнал и какви връзки е имал с обвинените по делото. По думите му, той е бил очевидец на Василев в продължение на 20 години. Всичко стартира през 1994 година, като споделя за работата с Цветан Василев в ЦКБ, във компанията " Фина-С ", която е една от главните в схемата КТБ.
След като Василев през 2000 година влиза в КТБ, поканен от 11-те притежатели на офшорни компании, той декларира пред Лазов, че би трябвало да се търсят политически подкрепи, с цел да може да оцелее една дребна банка. В тази връзка Лазов акцентира на това, че Василев е имал сделки с някогашния министър председател Иван Костов и щерка му Мина. Специално за връзката на семейство Костови с КТБ още през 2014 година в медийното пространство излезе консултантски контракт на Мина Костова с компании „ пощенски кутии” на Цветан Василев. На 02.09.2013 година компания „ Анторна” ЕООД, на която Мина Костова е едноличен притежател и шеф, подписва контракт за консултантски услуги с „ Афлик – България” ЕАД. Това били първите политически трепети на обвинени Василев, по думите на Гешев, който прикани медиите да проявят самообладание – щяло да има доста забавни неща.
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР