90% от българските граждани биха се подписали под това, което

...
90% от българските граждани биха се подписали под това, което
Коментари Харесай

Крум Зарков: Управляващите мижат пред истината за корупцията

90% от българските жители биха се подписали под това, което сподели президентът през вчерашния ден. Ние отидохме на Консултативния съвет за национална сигурност с ясното схващане за решения на това по какъв начин да се реши казусът с корупцията. С това нямаме разминавания с президента. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " Крум Зарков.

България се намира в тежка политическа и институционална рецесия. Политическата рецесия се трансформира в институциуоналната със серията оставки. "Апартаментгейт " беше капката, която преля чашата, мотивът, тя беше може би върхът на айсберга. От страна на ръководещите има отвращение да признаят този проблем и да се подхващат ограничения за решаването му. Борисов и хората към него не схващат ли, че хората не устоят към този момент, че не става дума за злоба и смешка за жилища, а за прекаленост и неправда. Ако не престават по този начин да мижат пред истината, никой няма да завоюва от това. Президентът направи единственото допустимо - да свика партиите и да изиска да работят под различен метод. За страдание, ръководещите не пожелаха да пиодпишат декларация, която българските жители биха подписали без да им мигне окото, съобщи Зарков.

Управляващите признават с половин уста, че има проблем. Има отвод да се види действителността. Реалността е, че даже и да има стопански напредък, той не е достаъъчен и не стига до доста хора, тъй като има корупция. Преди КПКОНПИ имахме КУИПКИ, преди този момент БОРКОР. Смениха се доста абревиатури, само че резултатът е еднакъв. Когато въпросът не е подложен вярно, няма резултати, уточни социалистът.

Той е безапелационен, че е не е избирателен подарък президентът да назначава органа за битка с корупцията, както съобщи през вчерашния ден министър председателят Борисов. Ние предложихме радикално друг орган, който да бъде съсредоточен, с хора с ясни отговорности, сподели Крум Зарков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР