90 млн. евро са щетите върху домове и автомобили Германските

...
90 млн. евро са щетите върху домове и автомобили Германските
Коментари Харесай

Застрахователите оцениха щетите от бурята в Германия на половин милиард евро

90 млн. евро са вредите върху домове и коли

Германските застрахователи пресметнаха, че свирепите ветрове, които се стовариха върху Германия с бурята Фридерике, са нанесли вреди за 500 млн. евро, предава БГНЕС. В същото време стана известно, че броят на починалите по време на стихията се е нараснал и доближи осем души. Една от новите жертви е 64-годишен мъж, който паднал от височина 8 м, защото се бил качил да укрепва покрива на къщата си в провинция Саксония-Анхалт. Друг 34-годишен мъж пък умря от получените рани, нанесени му от рухнало върху него дърво.

Все отново застрахователите преценят, че нанесените вреди от 500 млн. възлизат единствено на една четвърт от тези, които страната претърпя през 2007 година – 2 милиарда евро. Според застрахователите от последната стихия на домове и коли са били нанесени вреди за 90 млн. евро, а останалите до 500 млн. са породени на разнообразни предприятия, държавни здания и на селското стопанство.

И Холандия регистрира вреди от бурята, само че те са много по-малки – правят оценка ги на 90 млн. евро. Все отново и в бурите се случват положителни неща – в Кьолн в кола се роди момченце, до момента в който родителите му били заклещени в запушване, породено от естествената буря.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР