90 - годишнина празнува читалището в с. Върбешница на 22-ри

...
90 - годишнина празнува читалището в с. Върбешница на 22-ри
Коментари Харесай

Читалище „Пробуда – 1928“ в село Върбешница става на 90 години

90 - годишнина чества читалището в с. Върбешница на 22-ри септември. Жаждата за познание и просвета довело локалното население до основаването на читалище „ Пробуда “ през 1928 година. В името се съдържа и основната цел - събуждане на съзнанието на хората в културно просветно отношение и да дава познания. Създава се и първата театрална група от фенове актьори, измежду които се откроява Георги Андреев, който с естествената си заложба е разсмивал и разплаквал върбешката аудитория не един път.
„ Празничният ден е мотив да си припомните с горделивост насъбраното през годините непреходно просветно и културно благосъстояние, основано от вашите предшественици и от вас самите, зад бъде скътано в душите и да възпламенява сърцата на младото потомство. И да пребъде във времето! “ се споделя в приветствения адрес от кмета на община Мездра инж. Генади Събков.
Тържеството по мотива ще стартира в 16:30 ч. Концерт ще изнесе внушителен танцов отбор „ Мездра “, взаимно с националния артист Светлин Миланов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР