90 години от рождението на Татяна Лолова се навършват на

...
90 години от рождението на Татяна Лолова се навършват на
Коментари Харесай

Честваме 90 години от рождението на Татяна Лолова

90 години от рождението на Татяна Лолова се навършват на 10 февруари. По този мотив Продуцентска компания " АРТО плюс " ЕООД взаимно със Сатиричния спектакъл " Алеко Константинов ", Българската национална филмотека, Филмотечно кино " Одеон " и издателство " Книгомания " провеждат Национална стратегия " Татяна Лолова на 90 години ", която ще бъде показана в доста градове в България и в няколко европейски столици.
В обичаното кино на Татяна Лолова - " Одеон ", на 10 февруари от 18,30 ч. ще бъде показан премиерно документалният филм " Последният театър " на Калояна Климентова и Георги Тошев. Той събира архивни фрагменти и фотоси, разказващи за забележителния житейски и креативен път на актрисата, както и за последните месеци от живота й. Включени са и фрагменти от емблематични филми с нейно присъединяване. Във кино лентата ще забележим брачна половинка й Светослав Светославов-Славе, актьорите Койна Русева и Велислав Павлов, режисьора Илиян Джевелеков, артиста Орлин Горанов, продуцента Игор Марковски и други
След прожекцията ще бъде показана новата книга " Татяна Лолова от А до Я. Бележки, мисли, фотоси " - съставителство и редакция Георги Тошев, на изд. " Книгомания ". Тя включва схема на актрисата от Греди Асса, неразказани истории и над 70 фотоси от архива й, предоставени на Георги Тошев, както и последователен лист с определени нейни функции в киното и театъра. Входът за събитието в кино " Одеон " е свободен.
Националната стратегия " Татяна Лолова на 90 години " ще продължи със спектакъла " Празнуваме Татяна Лолова " на 13 февруари от 19,30 ч. в Сатиричния спектакъл. Директорът Калин Сърменов ще събере разнообразни генерации актриси, които ще изпълнят елементи от известни монолози от пиеси, в които е взела участие Татяна Лолова. " Празнуваме Татяна Лолова " е по концепция на Георги Тошев, а режисьор е Калин Сърменов. Участват Силвия Лулчева, Йорданка Стефанова, Александра Сърчаджиева, Стефания Кочева и други Във фоайето на театъра ще бъде подредена галерия с фотографии " Татяна Лолова и Сатирата ". Входът за спектакъла е с билети.
Национална стратегия " Татяна Лолова на 90 години " ще показа в идващите седмици пътуващ театър и галерия, основаването на формален уебсайт за актрисата, който да събере в електронен списък фотографии, функции, изявленията, бележки, скици, персонални дневници и други материали, свързани с живота и професионалния й път в киното и театъра.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР