9 служители на реда са дали положителни проби за коронавирус.

...
9 служители на реда са дали положителни проби за коронавирус.
Коментари Харесай

9 служители на реда са дали положителни проби за коронавирус

9 чиновници на реда са дали позитивни проби за ковид. Започна тестване и на незабавните медици. Това заяви на постоянния брифинг ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
522 са доказаните случаи на COVID-19 у нас 37 души са излекувани
19 нови случая на зарзени с COVID-19 у нас са открити през миналата нощ, а 24 – за едно дененощиe. Така общият брой на доказаните случаи става 522.

От щаба оповестиха за още един смъртен случай от през вчерашния ден на пациент с ковид – на 49-годишен мъж, който е умрял в „ Пирогов “. Приет е на същия ден в тежко положение и сърдечна непълнота.

Така общият брой на умрелите става 18.
Д-р Ненков: Как се оправя ген. Мутафчийски е видно от броя на умрелите от COVID-19 България има може би минимум починали от вируса в Европа, посочи лекарят от ВМА
Сред новозаразените е и възпитаник на 17 години от бургаска област, който в последните три седмици би трябвало да учи отдалечено от у дома.
Дезинфекцират цялостен на квартал във Враца поради първия случай на ковид РЗИ открива петима пасажери на полет от Англия, поданици на региона
„ Очаквам от доктор Паздеров да ми даде информация за веригата от кое място се е заразил, дали си е бил у дома или не, не мога да отговоря. Но би трябвало да е бил у дома “, разяснява ген. Метафчийски.

В Русе 21-годишен юноша, завърнал се от чужбина, е дал позитивна проба след 14-дневната карантина.
От на следващия ден ще проработи още една лаборатория за определяне на вируса с PCR-тестове, ще бъде в „ Пирогов “, разгласи проф. доктор Тодор Кантарджиев.
Проф. Кантарджиев: Откриват се нови лаборатории за проучване за ковид в София Той разгласи кои групи ще се тестват предпочитано
С увеличение броя на лабораториите, ще могат да бъдат обработвани до 3000 пробои дневно.
Над 500 българи са с COVID-19: Сред болните у нас е и 12-месечно бебе Броят на умрелите е 17
Най-младият пациент с COVID-19 е на 1 година, това е бебето признато в добричката болница с ларингит, за което към този момент ви разказвахме в bTV Новините, а най възрастният пациент е на 86 години.
Общо 15 899 теста за COVID-19 са направени у нас Това регистрираха от Министерството на здравеопазването
На въпрос оправдаха ли се прогнозите за 2-3% смъртност от ковид, ген. Мутафчийски отговори, че смъртността в Европа e 5%. Прогнозите на Китай за 2-3 % смъртност не се оправдаха, може би тъй като в Европа е по-застаряващо популацията или тъй като болестта е по-агресивно тук или поради ненавреме взети ограничения, посочи ръководителят на оперативния щаб.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 522 19 18 37 Света 1 204 077 2 624 64 797 247 340 Заразени* Нови Починали България 522 19 18 Света 1 204 077 2 624 64 797
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР