9% ще е Данъкът върху добавената стойност (ДДС) за бебешките

...
9% ще е Данъкът върху добавената стойност (ДДС) за бебешките
Коментари Харесай

Засега: 9% ДДС за бебешките храни и санитарни материали

9% ще е Данъкът върху добавената стойност (ДДС) за бебешките храни и санитарни материали,  реши на второ четене бюджетната комисия в Народното събрание. Предложението е на Движение за права и свободи,  е в допълнение на понижената ставка за ресторантьорите и кетъринг услугите.
Книжните произведения също ще се употребяват от по-ниската ставка.
Председателят на комисията Менда Стоянова по принцип е срещу диференцирането на ставката, само че даде поддръжка за намалявето на Данък добавена стойност за детските артикули.
По нейно предложение виното, бирата и алкохолът, сервирани в заведенията за хранене и предоставяни като част от кетъринг услуга, остават със ставка 20% .
„ Едно барче, което сервира фреш, безалкохолни, кафе, капучино, ядки и така нататък, ще си употребява понижената ставка. Единствено единствено за алкохолните питиета, които са и акцизни артикули, ще е 20%, сподели Менда Стоянова, съобщи БНР.
Следващата седмица управлението на Комисията по хазарта ще бъде изслушано в бюджетната комисия в Народното събрание, стана ясно още по време на съвещанието.
НФСБ предлага 15% такса за хазартните игри.
Междувременно на уеб страницата на Народното събрание се появи законопроект, импортиран от Валери Симеонов и депутати от НФСБ. В него се предлага държавната такса върху хазартните игри, в това число обичайната
лотария, тото, лото и кено, да е 15 на 100 върху цената на направени залози за всяка игра, означи БНР.
За хазартните игри, при които участниците се изправят един против различен, а операторът само провежда шампионата, задължението към страната е 20 на 100 от събраните такси и комисионни.
Вижте още:
Караниколов: Намаленото Данък добавена стойност няма да смъкна цените в ресторантите

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР