9 септември ще бележи зората на нова ера в Обединеното

...
9 септември ще бележи зората на нова ера в Обединеното
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Всички църковни камбани в Обединеното кралство бият за Кралицата


9 септември ще бележи зората на нова епоха в Обединеното кралство и към Британската общественост.

Чарлз – най-дълго управлявалият правоприемник в страната, който британците толкоз са привикнали да гледат в сянката на майка му – стартира своето царуване като крал. Скоро той ще пътува до Лондон и ще се показа пред света като новия монарх.

Междувременно ще има поредност от почести към кралица Елизабет II, чието ръководство стартира след Втората международна война и продължи седем десетилетия.

Ето какво ще се случи в петък.
Крал Чарлз III идва в Лондон: Кралят прекара четвъртък вечерта в замъка Балморал в Шотландия, където майка му умря на 96-годишна възраст. В петък той се насочва към английската столица и ще се появи за първи път в новата си роля. Монархът има визита при Лиз Тръс: Чарлз III ще се срещне за първи път с новия английски министър председател Лиз Тръс, която починалата кралица назначи за ролята във вторник в последния си формален акт. Църквите бият камбаните за кралицата: Очаква се в 12 ч. локално време всички църкви в Обединеното кралство да бият камбаните си цялостен час, с цел да отдадат респект на починалия суверен. Камбаните ще бият в катедралата " Свети Павел " и Уестминстърското абатство в Лондон, в Уиндзор и в катедралите в столиците на другите народи от Обединеното кралство - Единбург, Кардиф и Белфаст.Законодателите отдават респект: Също в 12 ч. локално време, депутатите в Камарата на общините ще стартират ​​ден на респект към кралицата в Народното събрание. Това ще даде опция както на висши, по този начин и на малко известни законодатели да споделят опита си с кралицата и да разсъждават върху нейното ръководство.Кралски оръжеен салют: В 13:00 локално време, салют ще се организира в кралските паркове и парцели в Обединеното кралство, в това число Хайд парк в Лондон и пред Бъкингамския замък в Грийн Парк. Ще има 96 военни поздрава, по един за всяка година от живота на кралицата.Обръщение на крал Чарлз III: По-късно денем новият монарх ще направи първото си послание към скърбяща нация и ще отдаде своята респект към починалата си майка.Служба в Сейнт Пол: Вечерна работа с молитва и размисъл ще се организира в лондонската катедрала Сейнт Пол.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР