9 са заразените медици в Пловдив, стана ясно днес след

...
9 са заразените медици в Пловдив, стана ясно днес след
Коментари Харесай

9 са заразените с коронавирус медици в Пловдив

9 са инфектираните медици в Пловдив, стана ясно през днешния ден след съвещание на Медицинския щаб към Областна администрация под тепетата. От тях лекарите са единствено двама, четири са медицинските сестри, инфектирана е също е старшата акушерка на родилното поделение в УМБАЛ " Св. Георги " и двама санитари.

От през днешния ден работи Родилното поделение на Университетска болница, Клиниката по неврохирургия също към този момент не е под карантина, заяви шефът на лечебното заведение проф. доктор Карен Джамбазов. Изпълнени са всички наставления на РЗИ-Пловдив, личният състав на клиниката непринудено е останал още няколко дни да работи. Част от хората са били изпратени под домашна карантина, от на следващия ден тя изтича. От на следващия ден клиниката може гладко да приема пациенти, акцентира проф. Джамбазов.

Той заяви, че пациентът от Неврохирургията, потвърден с позитивна проба за COVID-19 и придружителят му са трансферирани в Инфекциозна клиника незабавно и без закъснение. Лечението на пациента от неврохирурзите е завършило, а началникът на клиниката е решил, че той може да бъде трансфериран в Инфекциозна клиника, като това е станало с кола за спешна помощ, а на място болният незабавно е бил изолиран в бокс.

26 са позитивните проби в област Пловдив за ковид, от тях в болница са 18 души, а 8 са на домашно лекуване, напомни регионалният шеф Дани Каназирева. Един от пациентите е боен, той е интубиран и се лекува в болница " Пълмед ".

Каназирева уточни, че все още поставените под карантина в Пловдивско са 2 603-ма души, като за 1 800 души карантината към този момент е изтекла.

Проверени са 107 търговци, 41 места с публично предопределение и 33 рейса от градския превоз на Пловдив.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР