9 са отворените оферти в обществената поръчка за разработването на

...
9 са отворените оферти в обществената поръчка за разработването на
Коментари Харесай

9 оферти за разработването на разширен идеен проект и ПУП на АМ Черно море

 9 са отворените предложения в публичната поръчка за създаването на уголемен абстрактен план, с осъществяване на цялостни инженерно-геоложки изследвания и правене на обстоен организационен план-парцеларен проект на Автомагистрала " Черно море “. Индикативната стойност на поръчката е 14,4 млн. лева без Данък добавена стойност.

Отворените предложения са на:

Обединение " ППМ-ИЙ КЕЙ ДЖЕЙ “, с участници: " ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ “ ООД и " ИЙ КЕЙ ДЖЕЙ БЪЛГАРИЯ КЪНСЪЛТИНГ ЕНДЖИНИЪРС “ ЕООД;

Обединение " АВТОМАГИСТРАЛА ЧЕРНО МОРЕ 2019 “, в което вземат участие: " ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ “ ООД и " ВИА-ПЛАН “ ЕООД;

" Рутекс “ ООД;

" Пътпроект “ ЕООД;

" Пътпроект 2000 “ ООД;

" Свеко Енергопроект “ АД;

ДЗЗД " Транслогистика “, в което са: " ТРАНСКОНСУЛТ-22 “ ООД и " Логистика “ 21 ЕООД;

" Илия Бурда “ ЕООД;

ДЗЗД " ЕКИП ПРОЕКТ Автомагистрала ЧЕРНО МОРЕ “, в което вземат участие: " ПРОЕС КОНСУЛТОРЕС “ АД, " ПИ Европейски Съюз КОНСУЛТ “ ЕООД и " КАПИТАЛ УОТЪР СИСТЕМС “ ЕООД.

Бъдещият реализатор ще би трябвало да създаде минимум три разновидността за трасе на Автомагистрала " Черно море “, както и да изследва опциите за построяването на връзки с курортните градове и комплекси, чрез съществуващите пътища. Проектната скорост на трасето се планува да бъде 120 км/ч, с габарит 27 м, с по две дейни и една спешна лента във всяка посока на придвижване. Поръчката включва осъществяване на инженерно-геоложки и геодезически изследвания на бъдещото трасе, създаване на планови решения за построяването на огромните мостови уреди, виадукти, надлези, подлези, тунели и пътни възли, ландшафтно оформление, правене на ограничения по запазване на околната среда и създаване на обстоен организационен план-парцеларен проект. Срокът за осъществяване е 365 календарни дни, който включва единствено времето за планиране, без времето за обзор на създаването, образуване и осъществяване на съвещания на ЕТИС на АПИ, както и за осъществяване на процедури по реда на Закон за опазване на околната среда.

Предвижда се трасето на Автомагистрала " Черно море “ да стартира при бъдещата връзка с Автомагистрала " Хемус “, в региона на с. Слънчево, да пресича Варненското езеро в най-тясната му част при гр. Белослав, да се свърже със съществуващата част от Автомагистрала " Черно море “ при с. Приселци и да направи връзка с края на Автомагистрала " Тракия “ при кв. " Ветрен “ на гр. Бургас.

Изграждането на Автомагистрала " Черно море “ ще приключи автомагистралния пръстен на страната, което е една от дълготрайните стратегически цели на пътната организация. Свързването на главните пътни посоки на Северна и Южна България – Автомагистрала " Хемус “ и Автомагистрала " Тракия “ ще усъвършенства достъпа на интернационалния директен трафик до двете най-големи пристанища - Варна и Бургас и на туристическия поток до цялото Черноморие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР