9 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с 11 ранени са възникнали в

...
9 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с 11 ранени са възникнали в
Коментари Харесай

36 сигнала за семейни скандали и 10 за домашно насилие в Асеновградско по време на извънредното положение

9 пътнотранспортни катастрофи (ПТП) с 11 ранени са зародили в община Асеновград за първите 40 дни от въвеждането на изключителното състояние в страната. За интервала няма починали по пътищата в Асеновградско. Информацията оповестиха за Actualno.com от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Асеновград. От там прецизираха, че аргументите за пораждане на ПТП са разнообразни, като не може да бъде посочена такава, която да е основополагаща. Сред срещаните са несъобразена скорост, неспазване на хоризонтална маркировка и отвесна сигнализация, неправили маневри и други.
За посочения 40-дневен интервал няма зародили пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на транспортни средства (ППС), теглени с животинска двигателна сила. От 13.03.20 година до 23.04.20 година са глобени 27 водачи на каруци. Най-често срещаните нарушавания, осъществявани от тях, са нарушение на пътен знак В-10. Той гласи: " неразрешено е влизането на пътни транспортни средства, теглени от животни “. За нарушаването водачите се санкционират по чл.183, ал.3, т.5 от Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП), като санкцията е в размер на 30 лв. . Незначителна част от водачите са малолетни, показват от полицията. Препоръките към водачите на ППС с животинска двигателна сила са прецизно да съблюдават ЗДвП, като съблюдават пътни знаци и хоризонтална маркировка и се преценяват с интензитета на придвижването и насрещно движещи се моторни транспортни средства (МПС).
За същия интервал са открити 2 113 броя извършители на ЗДвП. Нарушенията са разнообразни. Като главно и най–често нарушение на разпоредбите може да бъде посочено шофирането с превишената скорост. През проучвания интервал за времето на изключителното състояние в районно управление (на МВР) – Асеновград са регистрирани 34 престъпни закононарушения. Разкрити са 28 от тях.  Основната част от закононарушенията са обири на имущество. Характерни за интервала са грабежите от Общинския кооперативен пазар в града, причинителите на които са открити и арестувани. Обект на посягане са суми пари, електрически принадлежности, животни, хранителни артикули, цигари, държане на акцизни артикули и други. Този тип закононарушения се правят и в светлата, и в тъмната част на денонощието. Най-често причинителите са лица от дейния престъпен контингент, малцинствени групи.
Броят на фамилните кавги за интервала е 36, а сигналите за домашно принуждение са 10.  Общо наложените наказания са 83 формирани акта за определяне на администратривно нарушаване (АУАН). От тях, 39 броя са по чл.209 от Закона за здравето - за нарушаване на заповедта на министъра на опазването на здравето, с която се преустановяват визитите на паркове и детски и спортни площадки, и още 44 броя - за нарушаване по чл.209а, ал.1 от Закона за здравето – за неносене на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата.
" В резултат на ограничение на свободното напредване на жителите от регионалните центрове, зачестилите профилирани полицейски интервенции (СПО) със засилено наличие на органите на реда, плануваните и провеждани ОИМ за противопоставяне на престъпността, се открива спад в осъществените домови обири, грабежи, измами, незаконно лишаване на МПС, и като цяло - на закононарушенията от общ темперамент. районно управление (на МВР) - Асеновград подчертава на оптимално засищане с полицейски чиновници, с оглед запазване на публичния ред, недопускане осъществяване на закононарушения от общ темперамент, ограничение и недопускане на тежки пътнотранспортни катастрофи, дейна предварителна защита, оказване подпомагане на жители и други институции и предприемане на незабавни ограничения, според настоящото законодателство на Република България ", показват от Районното полицейско ръководство в Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР