9 области в страната са на етап 1 според Националния

...
9 области в страната са на етап 1 според Националния
Коментари Харесай

Епидемичната обстановка на този етап остава спокойна

9 области в страната са на стадий 1 съгласно Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19. Всички останали са на стадий 0. Това стана ясно по време на съвещание на ведомствения пандемичен комитет в Министерството на здравеопазването, чийто ръководител е зам.-министърът на опазването на здравето доктор Петър Грибнев.

В състава му влизат представители на управлението на Министерство на здравеопазването, основният държавен здравен контрольор, представители на районните здравни инспекции и на незабавната здравна помощ.

„ Към момента в интензивни отделения в лечебните заведения в страната са настанени 33-ма пациенти с COVID-19. Епидемичната конюнктура на този стадий остава спокойна “, уточни зам.-министър доктор Грибнев.

По време на срещата стана ясно, че в няколко обществени домове в страната са регистрирани огнища на COVID-19, като най-засегнати от новата вълна са възрастните хора.

По данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания 14-дневната заболяемост от COVID-19 в страната към 17 юли е 165 на 100 хиляди души.

Създадена е организация при нужда лечебните заведения в страната да бъдат снабдени с задоволително количества медикаменти за лекуване на коронавирусната зараза, стана ясно още по време на съвещанието на ведомствения пандемичен комитет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР