9 калифорнийски служители са обвинени във федерално дело за корупция

...
Девет настоящи или бивши полицаи от Северна Калифорния бяха обвинени
Коментари Харесай

Девет настоящи или бивши полицаи от Северна Калифорния бяха обвинени в четвъртък във федерално разследване за корупция, което откри доказателства, че са извършили нарушения на гражданските права и измама в опит да получат увеличение на заплатата и са излъгали относно доклади за прикриване на употребата на прекомерна сила, казаха американските власти.

Исмаил Дж. Рамзи, прокурор на САЩ за Северния окръг на Калифорния, повдигна четири обвинителни акта, които очертаха обвинения, включително измама, лишаване от права по цвят на закона, заговор срещу правата и заговор за разпространение на анаболни стероиди. Девет полицейски служители и един общественополезен служител са посочени в обвиненията, въпреки че само двама са обвинени в множество обвинения.

Разследването се съсредоточи върху отделите в Антиохия и Питсбърг, два града в района на залива на Сан Франциско. Само трима от служителите остават на работа в отделите и не са били на активна служба, казаха служители.

до федерален съдебен процес. Текстовете съдържаха унизителен, расистки, хомофобски и явен сексуален език. В някои от тях служителите се хвалеха, че съчиняват доказателства и бият заподозрени. Те свободно използваха расови обиди и омаловажаваха полицейското убийство на Джордж Флойд през 2020 г.

Град Антиохия, с около 115 000 жители на 45 мили източно от Сан Франциско, някога е бил предимно бял, но се е диверсифицирал в последните 30 години. Федералните и щатските прокурори са прекратили или отхвърлили десетки дела, които се основават на обвиняемите служители, и градът сега е изправен пред федерално дело за граждански права заради текстовите съобщения.

Халапа, Мехиа-Ороско и Аманда Кармела Теодосий/ Неш, както и служителят на обществените услуги в Антиохия Питърсън, бяха обвинени в заговор за извършване на телена измама и телена измама около обвиненията, че са накарали други хора да вземат и завършат онлайн университетски курсове за диплома по наказателно правосъдие. Полицейските управления предложиха възстановяване на разходите за обучение в колеж и повишение на заплатите за тези, които завършат колеж, казаха прокурорите.

Двама служители на Antioch, Даниел Харис и Венгер, бяха обвинени по няколко точки, свързани с разпространение на анаболни стероиди.

Друг офицер от Antioch, Тимъти Манли Уилямс, е изправен пред обвинения, свързани с възпрепятстване на федерално разследване за предполагаемо използване на личен мобилен телефон през 2021 г., за да говори с целта на разследване на подслушване на ФБР и след това се е уверил, че обаждането не е записано или точно регистрирани.

„Днес е мрачен ден в историята на нашия град, тъй като хора, на които се вярваше, че ще спазват закона, се твърди, че са нарушили това доверие и са били арестувани от ФБР“, каза кметът на Антиохия Ламар Торп в изявление . „Докато нашият град поглъща тази трагична новина, ние трябва да се обединим като едно. Днешните действия са началото на края на един дълъг и труден процес.“

Торп е сред трима черни, прогресивни членове на петимата -личен съвет, които заявиха, че са решени да потърсят отговорност от полицията.

„За онези, които обвиниха мен и други, че сме против полицията, че се опитваме да реформираме полицейското управление в Антиохия, днешните арести са демонстрация на проблеми, които измъчват полицията в Антиохия от десетилетия“, добави той.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР