9-и септември е една от най-мрачните дати в новата ни

...
9-и септември е една от най-мрачните дати в новата ни
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: 9-и септември е една от най-мрачните дати в новата ни история

9-и септември е една от най-мрачните дати в новата ни история. Това написа в профила си във Facebook Фейсбук някогашният зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„ Преди 75 години щиковете и дулата на Червената войска не донесоха народна власт и независимост на България, а постановиха с кръв и гнет един тоталитарен режим в продължение на 45 години. “, разяснява Цветанов.

Според него България се пробва от 30 години да се раздели със сянката на това тъмно минало и да се освободи от митовете и фалшификациите за времето на комунизма.

„ Днес ние сме заслужен член на Европейски Съюз и НАТО и нацията ни е длъжна пред бъдещите генерации да не продължава да живее с митове за освободители и измислени герои, а трезво да премисли историята си. “, споделя някогашният зам.-председател на ГЕРБ.

„ Ясно би трябвало да кажем, че 9-и септември не е ден за празнуване и горделивост, а за респект към жертвите на един тоталитарен режим, разгласен за незаконен със закон и от българския парламент. Тази дата продължава да разделя и опълчва нацията и виновност за това носят и българските елити през годините на прехода. Истината обаче няма опция, в случай че желаеме да имаме почтено бъдеще като народ и страна! “, споделя още Цветанов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР