9-и септември е денят начало на най-успешния период на България,

...
9-и септември е денят начало на най-успешния период на България,
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Разместването на политическите пластове поставят пред СОС огромни предизвикателства и трудности

9-и септември е денят начало на най-успешния интервал на България, съобщи водачът на БСП-София

Страната влиза в доста необикновен интервал освен поради икономическата и здравната рецесия, само че и поради особеностите на политическото ни съществуване в последната година. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов по време на съвещание на Столичен общински съвет.

„ Разместването на политическите пластове слагат пред нас, общинските съветници, и най-много пред управлението на Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова, големи провокации и компликации, които до този миг не бяха срещани. Може би тъй като политическа партия ГЕРБ не е на власт. Именно това нещо е предизвикателство за госпожа Фандъкова да покаже совите същински управнически умения и качества в една такава обстановка “, съобщи той.

Паргов добави, че пред всички общински съветници стоят няколко въпроса. „ На първо място е COVID-кризата и четвъртата вълна, както и положението на здравния бранш на територията на Столична община, готовността за вдишване на пострадалите от тази четвърта вълна, организацията и въвеждането на ограничения, както и тласъци за всички пострадали “, посочи той.

„ Вторият огромен въпрос е бежанския проблем, който не е за занемаряване. Събитията в отдалечен Афганистан по никакъв начин не са далечни, тъй като те са на прага на нашата страна. Считам, че в най-скоро време би трябвало да проведем сесия по сигурността, в това число касаеща и готовността на София за вдишване или предизвикването на възможна бежанска вълна, която би основала съществени проблеми “, счита водачът на БСП-София.

Паргов посочи още, че страната влиза и в есенно-зимния сезон и на дневен ред още веднъж излиза тематиката „ Топлофикация “. „ Нужно е чуване в СОС, а не в в Народното събрание, с цел да се срещнем от близко с детайлите и от комисията по инженерна инфраструктура, в която стана ясно положението и проблемите на „ Топлофикация “ към този миг. Мисля, че това би трябвало да бъде притежание освен на отрасловата комисия, а на целия общински съвет и на обществото. Говоренето по тематиката „ Топлофикация “ пред медиите не оказва помощ, а по-скоро се употребява като политическа дъвка и нечиста сделка “, акцентира Паргов.

По думите му доста значима тематика е и превозът, защото това е един от секторите, които са били най-засегнати от рецесията през последната година и половина. „ На прага сме и на разширение на „ Синята зона “ с оглед отплата на ниските доходи “, изясни той.

„ Състоянието на общинските търговски сдружения в ковид-криза, нерешените проблеми с детски градини, подготовката на Бюджет 2022 и доста други въпроси ще бъдат в дневния ред и на нашето внимание. Това изисква отговорност, конструктивност и търсене на рационални решения, а освен политиканстване поради идните предварителни следващи избори “, посочи водачът на градската организация на Българска социалистическа партия.

Председателят на БСП-София поздрави сътрудниците си с днешния празник. „ 9-и септември е денят начало на най-успешния интервал от историята на България към този момент. Това е интервал, през който, макар всичките недостатъци на социалистическия режим, България бе национална и през който по Конституция страната бе длъжна да обезпечи работа на всеки собствен жител. Период, през който имахме стопански, културен, състезателен, здравен и обществен напредък. Тук е моментът да благодарим на всички тези, които умишлено поставиха старания, с цел да изведат страната от последното място в Европа до 26-то през 80-те години преди рухването на този режим “, съобщи Калоян Паргов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР