9-годишният Дейвид Бологан за върши гимназия в американския град Харисбърг

...
9-годишният Дейвид Бологан за върши гимназия в американския град Харисбърг
Коментари Харесай

Свръх надарено: 9-годишно момче завърши гимназия и иска да стане астрофизик


9-годишният Дейвид Бологан за прави гимназия в американския град Харисбърг в щата Пенсилвания, оповестява “Гардиън ”.

Момчето желае да учи в университет, а фантазията му е стане астрофизик. Той приключва гимназия отдалечено и получава дипломата си, като става един от най-младите ученици в историята на страната.

Детето благодари на обичаните си учители и те от своя страна декларират, че са съумели да научат доста от извънредно умния възпитаник.



„ Дейвид беше вдъхновяващо дете, той несъмнено е един от тези, които трансформират метода, по който гледате на преподаването “, сподели учителят Коди Дер.

Родителите на детето също имат висше обучение. Те споделят, че да се отглежда сходно дете по никакъв начин не е елементарно.

„ Той е на 9 години, а мозъкът му е в положение да разбере доста концепции оттатък тази възраст, от време на време даже оттатък моето схващане “, сподели майката на момчето Роня Бологан.

„ Искам да бъда астрофизик, да уча черни дупки и свръхнови звезди “, сподели Дейвид.

Детето обича науката и програмирането. То към този момент е записано в интернационалния клуб на свръхнадарените “Менса ”.

Момчето се занимава с бойни изкуства и се стреми да получи черен колан. Той също по този начин свири и на пиано.

Дейвид прекарва един учебен срок в Bucks County College, а фамилията към този момент търси подобаващи университети из страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР