9-годишната Мариа Баздрагянова е най-четящото дете в Благоевград тази година.

...
9-годишната Мариа Баздрагянова е най-четящото дете в Благоевград тази година.
Коментари Харесай

Третокласничка е най-четящото дете в Благоевград

9-годишната Мариа Баздрагянова е най-четящото дете в Благоевград тази година. Тя е взела и прочела над 110 книги от Регионалната библиотека в града, откъдето отличиха ученичката със специфична премия.

Благоевград

Мариа е ученичка в трети клас. Разказва че чете в съвсем всеки свободен миг от деня, като постоянно първо учи уроците и написа домашните си, а по-късно се отдава на обичаното си занимание.
Мариа Баздрагянова: Просто един ден, като се научих да чета, отворих една книга, хареса ми и започнах да чета.Илонка Христова, майка на Мариа: Тя доста чете, дори някой път върша забележки за това, тъй като очите се скапват и би трябвало всичко да е в границите на естественото.Ива Петрова, класен началник: Тя е доста добър рецитатор, сами забелязахте дикцията,и произношението на Мариа, когато изговаря думите. Това отново приказва за метода, когато едно дете чете. то може да се показва отлично. Райка Христова, шеф на Регионална библиотека " Димитър Талев ", Благоевград: Мога да кажа самоуверено, че децата в Благоевград са доста четящи деца, обстоятелството, че за един ден април месец се записаха 947 деца, на вас какво ви приказва, че доста четат.
Мариа към този момент приготвя и своята първа брошура, в която ще се описват радостни истории, които за в този момент ученичката пази в загадка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР