9 деца от София, пострадали при пътни инциденти, получиха финансова

...
9 деца от София, пострадали при пътни инциденти, получиха финансова
Коментари Харесай

БЧК подпомогна финансово деца, пострадали при пътен инцидент

9 деца от София, потърпевши при пътни произшествия, получиха финансова помощ от Българския червен кръст. От основаването си досега дарителският фонд е оказал помощ на 734 фамилии от цялата страна. От началото на годината до края на ноември починалите деца при произшествия са 33.

,,Институциите не биха могли да се оправят, в случай че самите ние като участници в придвижването, като водачи не създадем всичко допустимо да съблюдаваме знаците, да караме внимателно'', напомни Христо Григоров, шеф на Българския червен кръст.

,,Родителите би трябвало със своя персонален образец да демонстрират на децата по какъв начин би трябвало да се оправят като пешеходци, пасажери и участници в движението'', съобщи гл. контрольор Росен Рапчев - шеф бранш "Пътен надзор ".

Преди половин година Йоли потърпевша на тролейбусна спирка. Тролей минава през подбедрицата на единия й крайник. Приемат я в Спешното в Пирогов, без счупвания, само че със смазани тъкани. Днес върви на рехабилитация поради скъсено сухожилие.

,,Аз се старая да се усмихвам, тъй като доста хора съм ги чувала и са ми го казвали, че когато човек е ухилен, болката е по-малка. За мен чудото е другото название на упоритостта'', изясни момичето пред Българска национална телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР