9 декември, Южен парк. Бягай, за да може да бяга

...
9 декември, Южен парк. Бягай, за да може да бяга
Коментари Харесай

Нека помогнем на това прекрасно ангелче! Няма време за губене!

9 декември, Южен парк. " Бягай, с цел да може да бяга и Тя! ".  Благотворителната идея сплотява редица известни спортни персони, към които ще се причислят и стотици фенове на бягането с една съществена цел - набиране на финансови средства в помощ на дребната Нарин. Двегодишната принцеса oт Русе се ражда с увреждания на 31 май 2016-а, сложена й е тежката диагноза - детска церебрална парализа със съпътстващо заболяване епилепсия. Предстоят й интервенции. Въпреки сериозната диагноза, от " Център за деца с увреждания " РИБЕМ ", Истанбул "   дават вяра, че Нарин ще проходи и ще може да приказва.

Лечението ще бъде дълго, изпълнено с доста курсове на   рехабилитации и съпътстващи интервенции. Финансовите средства - към 75 хиляди евро, са непостижими за фамилията на дребното ангелче. Редица положителни хора непрекъснато откликват и оказват помощ доколкото могат.  На 9 декември и стотици бегачи ще подадат ръка на Нарин и родителите й.  На тази дата в Южен парк ще се организира благотворително тичане, което ще бъде с дълготрайност 6 часа. Началният час от 10:00 не е наложителен, като всеки може да се включи в комфортен за него миг в границите на тези 6 часа (до 16:00 ч.). 

Организаторите, измежду които чичото на Нарин - Ахмед Пюскюлю, прочут в бегаческите среди като Фараона, оповестиха имената на седем от капитаните на тимовете за събитието - Кирил Николов - Дизела, Антония Григорова, Краси Георгиев, Калин Стоянов, Александър Спасов, Тодор Димитров и Мария Николова.

Всеки искащ ще може да се включва към тим, ръководен от някой от известните ни ултрамаратонци. Ще имате шанса да бягате, ходите или разговаряте със звездите, като в това време ще помогнете на Нарин посредством символичната такса от 10 лв., против която ще получите номер, обагрен друго съгласно тима, в който искащият желае да се включи. Няма ограничаване на броя тимове, в които може да се взе участие. Т.е. всеки има право да взе участие и за другите отбори, като получи съответния нов номер. С него ще може да помогне за класирането на своя тим като навърти безграничен брой обиколки с дължина от към 650 метра.

На старт/финала ще има и щанд със спортни продукти, някои от тях предоставени от звездните капитани. Купувачите им ще слагат сумите в специфичната кутия на мястото. 

Повече детайлности за събитието във " Facebook "   -  ТУК. 

" Лечението ще бъде доста дълго, изпълнено с доста курсове на рехабилитации и съпътстващи интервенции. Средствата нужни за лекуването са непостижими за нас и се надяваме благодарение на знайни и незнайни другари с положителни сърца, да съберем нужната сума ", сподели майката на дребната принцеса -  Сюлбие. Тя споделя за премеждията и компликациите, с които Нарин се бори още от раждането си.  

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА: 
IBAN: BG40 FINV 9150 1317 2329 25
BIC: FINVBGSF
Титуляр: Narin Ayvaz / Нарин Айваз

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР