9 часа и 26 минути след публикуването на открадната база

...
9 часа и 26 минути след публикуването на открадната база
Коментари Харесай

Прокуратурата: От компютъра на Кристиян Бойков имало търсения по ЕГН за Борисов, Цацаров и Пеевски

9 часа и 26 минути след публикуването на открадната база данни на Национална агенция за приходите, комерсиалният шеф на „ ТАД Груп ” Георги Янков беседва с чужд по телефона, като му споделя: „ държавното управление би трябвало да си замине… ”. Това излиза наяве от доказателствения материал по случая, събран в хода на следствието. Днес Специализираната прокуратура популяризира елементи от събраните доказателства, съобщи БГНЕС.

От доказателствата е ясно, че хакерите са събирали данни за прокурори и следователи в директория „ Ne se chistiiiii ”.

Установено е, че има несполучливи опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски сдружения.

Публикувани са и част от свидетелски показания, които ще бъдат показани в целокупност на Специализирания углавен съд:

„ Но въпреки всичко броят на клиентите е непълен, по тази причина не съм сигурен кой го предложи – И. или К., част от политиката на компанията за набиране на клиенти да бъде тестването на уеб сайтове на разнообразни сдружения без тяхно познание и след това да ги набират като клиенти. Тази политика на компанията се разясняваше непрекъснато в офиса главно сред И. и К., като двамата си говореха, че би трябвало да се изготви лист с най-големите български уеб сайтове, които да бъдат тествани без знанието на техните притежатели, като по-късно бъда привлечени като клиенти ”.

Във видео запис от камера на терасата на офиса на „ ТАД Груп ” комерсиалният шеф на компанията Георги Янков беседва с чужд по телефона като му споделя: „ напротив… то би трябвало да сътвори работа за нас по принцип ”… „ да не приказваме, че Бивол разполагат с информацията от две седмици… ”, „ … непосредствено с Атанас Чобанов от Бивол се говори… имай поради, че те не са пуснати всичките…те са пуснати навръх медиите, с цел да ги верифицират, с цел да ги видят, че са правилни и да видят защо става въпрос….. държавното управление би трябвало да си замине със всички…със всички ”.

Разследващите са открили, че на 9 юли, 6 дни преди да бъде изпратен мейл до медиите с линка с базата данни, че от служебния компютър на Кристиян Бойков са правени търсения по ЕГН за премиера Бойко Борисов, основния прокурор Сотир Цацаров и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

От доказателствените материали излиза наяве още, че в персоналния телефон на Кристиян Бойков е открит файл, съдържащ персонални данни на лица, заемащи висши държавни длъжности, на народни представители, на съдии, на регионални шефове и на кметове.

От прокуратурата също по този начин оповестиха, че Бойков е експлоатирал пропуски в сигурността на уеб страницата на Агенция “Митници ”.

Апелативната профилирана прокуратура стачкува мярката за неотклонение парична гаранция на притежателя на “ТАД Груп ” Иван Тодоров. В сряда той бе пуснат под гаранция от 100 хиляди лв..

Действията по следствието не престават. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР