9-годишно момиченце разбуни духовете в мрежата с необикновеното си писмо

...
9-годишно момиченце разбуни духовете в мрежата с необикновеното си писмо
Коментари Харесай

Малката Алиса шокира всички с молбата си до Дядо Коледа

9-годишно момиченце разбуни духовете в мрежата с необикновеното си писмо до Дядо Коледа. В него Алиса не иска нищо за себе си. Почти нищо. Всъщност малкото момиченце го моли за нещо – да занесе подаръци на дечицата, които нямат родители.

„ Здравей, Дядо Коледа! Аз си имам всичко! Не зная какво мислиш за мен, но моля те, донеси подаръци на децата, които нямат родители”, пише малката Алиса.

Писмото бе качено в Pikabu от потребител с никнейм geniyk. Той пояснява, че автор на трогателната молба 9-годишната му племенница.

Думите на малкото момиченце предизвикаха разнопосочни реакции. Едни хвалят Алиса, че не иска айфон, както останалите деца. Други пък отбелязват, че писмото й е кошмарно не само заради правописните грешки, с които е пълно. Те смятат, че малкото момиченце е лишено от способността да мечтае, а върху крехките си плещи носи отговорността за целия свят.
„ Какъв кошмар! Момиченце на 9 годинки не може да иска, вместо това мисли,че трябва да носи отговорност за целия свят. А след това хората се изненадват, когато един човек не иска нищо от живота, не знае нищо за себе си и ненавижда работата си, която самият той не е избирал. Бедното дете”.

„ Отказът от собствени желания в ползва на състраданието – това е много тревожен симптом. Детето мисли, че е длъжно да направи избор. А здравият човек не прави такъв избор, при него и собствените му желания са удовлетворени, и състраданието се появява в нужния момент. Не трябва да се отказваш от себе си заради другите, това е нездравословна жертва”, гласят част от укорителните коментари.

„ Добро дете. Защо пък не?!”, „ Не всички родители възпитават децата си като егоисти. На децата често им е присъщо състраданието. Те гледат филмчета, в които някой се грижи и страда заради приятеля си. Какво лошо има в това?”, са само част от мненията на хората, изказали се в защита на доброто момиченце.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР