89-годишен българин стана популярен в най-известния интернет сайт за видеосподеляне

...
89-годишен българин стана популярен в най-известния интернет сайт за видеосподеляне
Коментари Харесай

Петър Стаменов стана популярен в най-известния сайт за видеосподеляне, рецитирайки стихотворения


89-годишен българин стана известен в най-известния интернет уебсайт за видеосподеляне поради любовта му към българската лирика. Той знае наизуст едни от най-известните български стихотворения, а негови фенове са българи от целия свят.

Петър Стаменов е родом от монтанското село Вирове. Неговото най-любимо занятие е да рецитира стихотворения като " Хаджи Димитър " и " Хайдути " на Христо Ботев, " Молитва " на Иван Вазов, " Заточеници " на Пейо Яворов, " Вяра " на Никола Вапцаров, " Неразделни " на Пенчо Славейков.

За себе си споделя, че почнал да учи стиховете в учебно заведение и ги помни до ден сегашен. Обича да си ги повтаря на разум и на глас.

От няколко месеца има собствен канал в най-известния уебсайт за видеосподеляне, а общият брой гледания на клиповете му, в които рецитира стихотворения, е над 2300 и непрестанно пораства.

Видеозаписите са гледани и слушани освен от българи, живеещи у нас, само че и в Съединени американски щати, Канада, Израел, Англия, Молдова, Чехия, Австрия, Унгария, Германия и Испания.

Кои са обичаните му стихотворения?

Няколко са обичаните ми стихотворения. На първо място това е " На сбогуване ". Има още доста - " Заточеници ", " Вяра " и още доста други.

89-годишният Петър Стаменов е горделив, че е българин и счита, че децата би трябвало да се срещат с поезията на Ботев, Вазов и Яворов от дребни.

Посланието му към младите българи:
На първо място да обичат България. Това е реликва за нас. Няма по-скъпо нещо от майката. Всеки си има майка, само че една е нашата майка България.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР