884 бащи са избрали да поемат грижите за бебетата си,

...
884 бащи са избрали да поемат грижите за бебетата си,
Коментари Харесай

Бащите гледат децата, майките работят

884 татковци са избрали да поемат грижите за бебетата си, с цел да могат съпругите им да се върнат на работа. Това демонстрират данни на Националния застрахователен институт за първото полугодие на 2018 година Татковците, които са поели настойчивост над децата сред 6 и 24-месечна възраст са намалели с 613 по отношение на 2017 година Статистиката демонстрира, че делът на тези, които остават в къщи до навършване на 2-годишна възраст на детето е по-голям (74%), в сравнение с тези, които излизат в бащинство за 410 дни.

Най-често софиянци се вземат решение да сменят офиса с памперси, следвани от пловдивчани и старозагорци. Във Враца, Монтана, Сливен и Добрич пък нито един татко не е избрал тази алтернатива.

През първите 6 месеца татковците получават 90% от размера на заплата, на която се обезпечават. През останалите 12 месеца сумата е закрепена - 380 лева

Данните на Национален осигурителен институт демонстрират, че компенсацията, което получават мъжете, излезли в бащинство, е съвсем двойно по-високо от това на дамите. Средната отплата, която са взимали бащите през първото полугодие на 2018г. е 936.33 лева За съпоставяне – при дамите е било 550,83 лева, или с 385.50 лева по-малко.

През предходната година разликата сред сумата, която са получавали двата пола пък е била със 103.99 лева по-малка. Оказва се, че най-често мъжете оставят професионалните си отговорности, с цел да заменят брачната половинка си, когато тя заема управителна позиция. Практиката да поемат грижите за бебето била по-широко публикувана в Германия, в сравнение с в България, изяснява ръководителят на Българската аутсорсинг асоциация Ивайло Славов. Според него аргументите били културни и стопански.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР