881 души от американските тайни служби са дали положителни проби

...
881 души от американските тайни служби са дали положителни проби
Коментари Харесай

881 души от тайните служби били с COVID-19, половината охранявали Тръмп

881 души от американските секрети служби са дали позитивни проби за ковид, сочат данните на организацията. По-интересното е, че повече от половината - 477 души, били част от защитата на някогашния президент Доналд Тръмп, вицепрезидента, техните фамилии и други лица на високи постове в администрацията, написа „ Хъфпост “.

В документите, които били изискани по закона за достъп до информация на Щатите, не са посочени имена и точни длъжности на чиновниците. Според публични представители администрацията на Доналд Тръмп подхванала всички нужни ограничения за предпазването на чиновниците на тайните служби. Директната връзка също не може да се потвърди поради неналичието на имена в документите, съобщи bTV.

По време на мандата си Доналд Тръмп твърдо отхвърляше сериозността на коронавирусната пандемия. Той също се разболя от COVID-19 и до момента в който беше под карантина се разноски с автомобила си, заобиколен от чиновници на тайните служби. Тази разходка му донесе доста отрицателни мнения от публични здравни представители. В същото време Тръмп организира и няколко огромни митинга като част от предизборната си акция макар ограниченията, които забраняваха събирането на огромни групи от хора на едно място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР