87% от потребителите правят снимка поне веднъж седмичноПотребителите използват камерата

87% от потребителите правят снимка поне веднъж седмичноПотребителите използват камерата ...

Снимките със смартфона доминират над обажданията.


87% от потребителите правят снимка поне веднъж седмично

Потребителите използват камерата на смартфона по-често отколкото функцията за обаждане или за сърфиране в социални медии

Все по-често хората използват мобилните си телефони за заснемане на снимки, отколкото за обаждания, сочи проучване на LG, фокусирано върху навиците на потребителите на мобилни телефони в САЩ и Южна Корея.

87% от анкетираните казват, че правят снимка с мобилния си телефон поне веднъж седмично, докато само 82% заявяват, че често използват функцията за повикване. Тези цифри показват, че потребителите използват камерата по-често отколкото функцията за обаждане или за сърфиране в социални медии (80%).

61% от потребителите предпочитат да изпратят снимка вместо съобщение с текст, за да предадат информация. Снимките на децата и селфитата са най-популярни в САЩ, а корейците споделят в социалните медии повече изображения на храна и такива от пътувания.

Правенето на снимки и бързото им споделяне е тенденция, която производителите също взимат под внимание: телефоните с екран в съотношение 2:1 дават възможност на потребителя да споделя снимката, направена в горната част долу на екрана.

Заснемането на видеоклипове с телефона също става все по-популярно: 74% от отговорилите предпочитат да направят видеоклип, когато снимките не са достатъчни за пресъздаване на изживяване, а 68% избират този метод, когато са на интересни места или сред красива природа.

Според проучването, 3-те най-досадни проблема с мобилната фотография са размазани снимки, пикселизирани изображения при приближаване и това, че повечето камери за телефони не могат да уловят истинската красота на пейзажа.

54% от анкетираните посочат като проблем липсата на фотографски умения при използване на телефон, а 63% са неудовлетворени от композицията или цветовия тон на снимките.

Една трета от жените в 20-те и 30-те си години имат проблеми със заснемането на движещите се домашни любимци, докато 74% от жените са недоволни от снимките, направени при лоша светлина.

Правенето на снимки със смартфона и бързото им споделяне е отчетлива тенденция

50% заявяват, че търсят идеалната тема за снимки, за да споделят изображения в социалните мрежи. 56% се оплакват, че не могат да заснемат обекта и фона в една снимка – или обектът е с видими пиксели, когато е увеличен, или няма достатъчно място за фона.

Участниците в проучването показаха каква за тях е идеалната камера за смартфони. Най-често срещаният отговор включва идеално качеството при увеличаване на картината и заснемане на красиви и ясни изображения при неблагоприятни светлинни условия.

Участниците биха искали да направят снимки на един и същ обект от различни ъгли и разстояния и да заснемат обекта и фона заедно. Близо 50% искат да създадат професионално изглеждащи изображения с техните смартфони.

Според проучването, жените са два пъти по-склонни да вземат под внимание качеството на камерата при избора на смартфон, отколкото мъжете.

Източник: technews.bg