87% от фирмите у нас ще раздадат бонуси за Коледа

...
87% от фирмите у нас ще раздадат бонуси за Коледа
Коментари Харесай

Голяма част от работодателите ще раздават бонуси за Коледа

87% от компаниите у нас ще раздадат бонуси за Коледа на чиновниците си. Делът им нараства по отношение на миналата година, когато те са били 80 на 100. Едва 2% от работодателите няма да дадат на служащите си никакви спомагателни пари за празниците. Това демонстрира изследване на Българската стопанска камара.

Без
бонуси ще останат тези, които работят във компании, които нямат положителни финансови резултати изясни зам.-председателят на БСК Камен Колев. В 2/3 от предприятията ще има финансови тласъци, в по-малък % ще са под формата на фирмени дарове и ваучери. 13 на 100 от работодателите залагат на дарове, а 10% от тях на ваучери за храна и питиета. Едва 1% са склонни да дадат ваучер за отмора.

През миналата година процентът на тези, които са залагали на спомагателните пари към заплатата, е бил по-малък, до момента в който тези, които са предпочитали дарове или ваучери малко повече, се споделя в проучването по поръчка на бTV.

" Работодателите осъзнават, че човешкият запас е най-съществен и се стремят да го подтикват. Осъзнават, че по този метод могат да го привлекат и задържат ", уточни Колев До 20% от месечното заплащане ще е коледният
бонус, който считат да дадат към половината от компаниите. 27 на 100 от работодателите пък са склонни празничната надбавка

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР