87-годишна гъркиня е завършила гимназия в град Козани, Северна Гърция,

...
87-годишна гъркиня е завършила гимназия в град Козани, Северна Гърция,
Коментари Харесай

87-годишна завърши гимназия

87-годишна гъркиня е приключила гимназия в град Козани, Северна Гърция, заяви телевизия Скай, като се базира на АНА-МПА. Султана Гесиу е приключила вечерната професионална гимназия в Козани, където се образоват хора, които желаят да се осъществят в разнообразни механически специалности, или да подобрят биографията си за наемане в обществения или частния бранш, предава Българска телеграфна агенция. 

Гесиу не е от тези нормални случаи. На 87-годишна възраст тя е от тези възпитаници, които желаят да сбъднат едно неосъществено предпочитание от детските и младежките си години, което е пропаднало в годините на Втората международна и на Гражданската война - да завършат междинното си обучение.

" Днес реализирах това, за което мечтаех ", споделя със самочувствие Султана, като държи в ръце зрелостното си удостоверение. Тя добавя, че не го е направила от потребност да работи, тъй като от дълги години е пенсионер.

Винаги е мислела, че в случай че е ходила на учебно заведение, животът й щял са се развие по друг метод. Султана изяснява, че в селото й е нямало даже прогимназия, пътищата тогава не са били като днешните, а в фамилията са били шест деца и е трябвало да работят, с цел да свържат двата края. Въпреки това постоянно е имала увлечение към книгите и е четяла всичко, което попадало в ръцете й.

Султана има 4 деца, 6 внуци и 4 правнуци. Любовта към книгите и остарялото предпочитание да приключи учебно заведение в никакъв случай не са угасвали у нея.

С насърчението на щерка си направила първата крачка и приключила първо вечерната прогимназия в Козани - тогава била на 82-годишна възраст. После решила да приключи това, което е почнала, и се записала и в гимназията.

Султана е приключила гимназията със компетентност " асистент здравна сестра ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР