87 души починаха през последното денонощие в Испания - това

...
87 души починаха през последното денонощие в Испания - това
Коментари Харесай

В Испания за пръв път от два месеца починалите от коронавируса за денонощие са под 100

87 души починаха през последното денонощие в Испания - това е най-ниският брой, регистриран в кралството от два месеца насам, заяви здравното министерство, представено от Ройтерс и ТАСС.
Антирекордът по смъртност датира от 1 април, когато за 24 часа починаха 950 пациенти. Общият брой на смъртните случаи в страната доближи 27 650.
За денонощието са открити нови 421 заболели и инфектираните, открити с Пи Си Ар проби, са към този момент 231 350. Оздравелите от през вчерашния ден насам са 2719, а от началото на пандемията - 149 576.
Испания е измежду най-силно потърпевшите от ковид страни, само че разпространяването му в кралството последователно се забавя и Мадрид поетапно смекчава рестриктивните мерки. На всички испанци, даже на възрастните, към този момент е позволено да се разхождат на открито и да спортуват. За да се избегнат обаче скупчвания на хора, управляващите вкараха график за разходките.
От 11 май са вдигнати и други рестрикции за половината от популацията - позволени са срещите с близки, отвориха с известни ограничавания терасите на заведенията, хотелите и музеите. Остава обаче по-строг режимът в Мадрид и Барселона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР