87 997 заявления за гласуване на 4 април са подали

...
87 997 заявления за гласуване на 4 април са подали
Коментари Харесай

Близо 88 000 заявления за гласуване са подали българите в чужбина

87 997 заявки за гласоподаване на 4 април са подали българи, живеещи в чужбина. Най-много - 20 890 са тези от Турция,  от Англия са 16 384 и от Германия 13 649. Това оповестиха представителите на ЦИК Таня Цанева и Димитър Димитров. Очаква се ЦИК да дефинира страните и местата, на които ще се разкрият секции за вота на 4 април.
  " Секциите, които ще се разкрият отвън страната, ще са доста повече от тези на предходните избори. Това ще е най-големият брой на най-малко от 2013 година насам ", съобщи Димитров.
 Българи в чужбина желаят повече секции във Англия, Съединени американски щати и Канада Българи в чужбина желаят повече секции във Англия, Съединени американски щати и Канада
Българи, живеещи в чужбина, желаят незабавна смяна в Изборния кодекс, с цел да може да се открият повече от 35 секции във Англия, СА...
Двете тъжби - едната от Българска социалистическа партия против премиера Бойко Борисов и друга - против Веселин Марешки, комисията е приела за сведение, защото и за двете не е реализирано нужното болшинство от 2/3 за взимане на решение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР