863 нередности по проекти, финансирани със средства по ОП „Региони

...
863 нередности по проекти, финансирани със средства по ОП „Региони
Коментари Харесай

Санкции за близо 23 млн. лв. заради лоши проекти по регионалната програма

863 нередности по планове, финансирани със средства по Оперативна програма „ Региони в растеж”, към този момент са довели до приспадането на 22,6 млн. лева, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на Министерството на районното развиване и благоустройството.

Залагане на непозволени критерии за асортимент, методика или индикатори за възлагане са най-често установените нарушавания при подготовка и осъществяване на процедури за избор на реализатори по публични поръчки по плановете.
Наложиха нова санкция от 279 хиляди лева на изпълнителя на ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “ Причината е надигания на настилката в зоната на релсовия път
Финансови корекции за същите нарушавания са наложени и на Столична община като към днешна дата приспаднатата сума е в размер на към 1,6 млн. лева

По наложените корекции от страна на бенефициентите са инициирани 559 правосъдни административни производства. До този момента с влезнало в действие решение на съда в интерес на Министерството на районното развиване и благоустройството са приключили 131 от тях. Седем каузи са в интерес на жалбоподателя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР