86% от учителите са срещу здравен сертификат в системата на

...
86% от учителите са срещу здравен сертификат в системата на
Коментари Харесай

БЕЗ ОТГОВОР: Учителите от Подкрепа с 9 въпроса към Стойчо Кацаров, той мълчи

86% от учителите са против здравен документ в системата на образованието, а въвеждането му поддържат едвам 12 на 100 от гилдията. Това сподели анкета на профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “.

В писмо до здравния министър оттова предизвестяват, че в случай че се наложи това условие в учебните заведения, то ще блокира просветителната система, ще докара до отлив на учители и ще сътвори брутални компликации на българските родители.

По данни на профсъюза, близо 45% от учителите са преболедували, въпреки и не всички да са регистрирани. А 35 на 100 изрично декларират, че ще изоставен, в случай че се вкара наложителен зелен документ.

В обръщението до Стойчо Кацаров учителският профсъюз предизвестява, че има подготвеност да реагира на въвеждането на зелен документ в системата с всички вероятни средства, включващи митинги и стачка при липса на разговор в тази сложна обстановка.
свързани новини39761на 31.08.2021
До писмото се стигна, откакто системата на образованието не бе включена в ограничаващите марки в последната заповед на здравните управляващи от тази седмица, само че след това се заприказва за вероятно въвеждане на зелен документ в учебните заведения с известна пролонгация. В тази връзка от профсъюз „ Образование “ слагат въпроса какъв е стратегическият проект на Министерство на здравеопазването - освен за здравния документ, а също за образованието от разстояние в електронна среда и вероятно превключване онлайн с диференциран метод.

Писмото слага 9 съответни въпроса: „ Българските учители желаят да знаят в този момент:

Ще бъде ли въведен зелен документ към българските учители?

Ще бъде ли въведен зелен документ към възпитаници след 12-годишна или след 18-годишна възраст?

Ако бъде въведен, какъв ще бъде гратисният интервал?

Зеленият документ ще има ли обязаност с % на заболеваемост?

Ако бъде въведен зелен документ, ще се обезпечат ли безвъзмездни антигенни проби /3 пъти седмично/ за неимунизираните в просветителни институции?

Каква ще бъде организацията от страна на Министерство на здравеопазването при вероятно въвеждане на зеления документ?

Ако това се случи, ще се обезпечат ли пунктове за антигенни проби във всяка просветителна институция?

Ще бъдат ли приети за учителите тестванията за антитела, при изискване че съгласно анкетата 45% от работещите в системата са преболедували, само че не са оповестили това в РЗИ?

Учители, боледуващи от кои заболявания, ще получат зелен документ без ваксина? “.

Синдикатът предизвестява, че при всеобщо овакантяване на педагози поради вероятно въвеждане на здравния документ системата ще остане необезпечена. Освен това образуване на хибриден образователен развой при липса на учители е неосъществим.

Профсъюзът акцентира още, че прекосяването онлайн на начален стадий води до големи дефицити при учениците на тази възраст, а вредите за първокласниците ще бъдат непреодолими при по-дълго използване на тази мярка.

Социалните сътрудници упорстват да се усъвършенства разговорът и решенията да се съгласуват с просветителните специалисти.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР