86 милиона деца в света ще изпаднат в бедност до

...
86 милиона деца в света ще изпаднат в бедност до
Коментари Харесай

Коронавирусът застрашава от бедност десетки милиони деца по света

86 милиона деца в света ще изпаднат в беднотия до края на 2020 година заради икономическите последствия от пандемията " COVID-19 ", сподели взаимно изследване на " Спаси децата " и УНИЦЕФ. Това би довело до повишаване на общия брой на децата, наранени от бедността в международен мащаб, до 672 милиона, което е нарастване с 15 % по отношение на предходната година.
Близо две трети от тези деца живеят общо в Субсахарска Африка и Южна Азия, прецизира БГНЕС. Но растеж на бедността, провокиран от пандемията, се чака да се следи основно в Европа и Централна Азия, съгласно изследването, което се основава на прогнозите на Световната банка и Международния валутен фонд и данните за популацията от към 100 страни.
" Мащабът и дълбочината на финансовите усложнения измежду фамилиите заплашват да заличат години на прогрес в намаляването на детската беднотия и да лишат децата от съществени услуги ", се споделя в изказването изпълнителният шеф на УНИЦЕФ Хенриета Фор.
С незабавни и решителни дейности " можем да предотвратим и ограничим опасността от пандемията, пред която са изправени най-бедните страни и някои от най-уязвимите деца ", прибавя ръководителят на " Спасете децата " Ингър Ашинг. Те са " извънредно уязвими и даже къси интервали на апетит и недохранване - евентуално ги засягат за цялостен живот ", предизвестява тя в изказването.
Двете организации приканват държавните управления бързо да разширят своите системи за обществено обезпечаване и храненето в учебните заведения, с цел да лимитират последствията от пандемията.
Още: " Бразилия за повторно с най-вече случаи на ковид на дневна база в света, в Южна Корея нещата се усложняват "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР