86-годишният Тодор Т. е предаден на съд от Окръжната прокуратура

...
86-годишният Тодор Т. е предаден на съд от Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 86-годишен мъж за убийство на свой приятел по чашка

86-годишният Тодор Т. е предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за убийството на своя съселянин и другар по чашка Юлиян А. – закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс, което се санкционира с отнемане от независимост от 10 до 20 години.

Убийството на 58-годишния Юлиян, прочут във варненското село Китка с прякора Исинката, подсъдимият направил след нескончаем запой на двамата. Мъжете почнали да се черпят към 16 часа на 28 март тази година в центъра на село Китка, след това траяли в дома на възрастния мъж.

Конкретният мотив за свадата сред приятелите станало подканянето на Тодор Т. Юлиян да си тръгне от вкъщи му, защото бил очевидно пийнал. Пострадалият обаче не желал да си отива и неудовлетворен от постъпката на стареца, го напсувал и блъснал с пестник в лицето. Заради ругатнята Тодор взел бастуна на починалата си брачна половинка и нанесъл голям брой удари с него по Юлиян. 58-годишният мъж паднал на бетонна площадка, към тялото му имало доста кръв.

Възрастният мъж го побутнал с ръце, само че Юлиян не реагирал. Така схванал, че мъжът е мъртъв. Завил главата му с яке, „ с цел да не кацат животни по него “, и отишъл да търси съвет при различен съселянин, която му била отказана.
Дядо Тодор се върнал в дома си и задремал. На сутринта подсъдимият почнал да търси родственици на убития Юлиян, с цел да ги уведоми за гибелта му. Купил си самун и се върнал още веднъж в къщата си, където измил кръвта на убития.

В центъра на селото отишъл приятелят на Тодор, който му отказал помощ вечерта. Разказал пред други очевидци, че нощес в дома му пристигнал 86-годишният му другар, откакто двама мъже го нападнали. Свидетелите отишли в дома на подсъдимия, видели дядо Тодор да се суети към натрупа на Исинката. Той им обяснил, че потърпевшият паднал, блъснал си главата и умрял.

Съдебномедицинската експертиза сочи като причина за гибелта на 58-годишния Юлиян А. тежка черепно-мозъчна контузия, усложнена със забележителна аспирация на кръв в белите дробове. Убитият е бил в тежка степен на алкохолно опиване, а подсъдимият – в положение на нормално алкохолно опиване, като е могъл да схваща свойството и смисъла на осъщественото действие и да управлява постъпките си.

В момента подсъдимият Тодор Т., който е с чисто правосъдно минало, е под домакински арест. Наказателното дело против него е планувано за разглеждане във Варненския областен съд на 24 януари 2020 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР