858 язовира в страната са за ремонт, от тях за

...
858 язовира в страната са за ремонт, от тях за
Коментари Харесай

858 язовира в страната са за ремонт

858 язовира в страната са за ремонт, от тях за незабавен ремонт са най-малко половината. Това разгласи в студиото на „ Тази сутрин” ген. Кирил Войнов, основен шеф на " Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях ".

Той обясни, че доста от тях са сухи, тъй като предписанията са те да нямат зареден размер. Областите с най-вече рискови язовири са Враца, Хасково, Стара Загора и Пловдив. През септември ще има нова инспекция, при която ще се откри какъв брой от тези язовири са били ремонтирани към този момент.

6852 язовира са обследвани, само че има и такива, които сега се откриват, изясни той и добави, че има доста язовири, за които никой не знае.

414 язовира се нуждаят от незабавен ремонт и 500 млн. лева ще бъдат отделени за ремонтирането им. Експертът отхвърли тези пари да са застрашени от непрозрачно потребление от компанията, която ще реализира плана. По думите му Министерството на стопанската система е сериозна институция и не е редно да се хвърлят такива обвинявания.

По думите му ремонтите ще стартират скоро, защото нещата към този момент се случват много бързо. Той съобщи, че работят в положително съдействие с регионалните шефове, а по отношение на общините, които не желаят да дават язовирите си за поддръжка на страната сподели, че следователно те поемат цялата отговорност за поддръжката и финансирането им.

Според него с това решение Министерството на стопанската система се е нагърбило с тежката задача да поддържа язовирите и да обезпечи сигурността на хората.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР