855, 5 млн. евро е размерът на чуждестранните инвестиции в

...
855, 5 млн. евро е размерът на чуждестранните инвестиции в
Коментари Харесай

855, 5 млн. евро са чуждите инвестиции у нас за януари-октомври 2017 г.

855, 5 млн. евро е размерът на задграничните вложения в страната за интервала януари-октомври 2017 година по предварителни данни. Това съобщи икономическият министър Емил Караниколов по време на парламентарния надзор в петък в отговор на Румен Гечев за директните непознати вложения у нас. Караниколов уточни, че през същия интервал на 2016 година те са били 912 млн. евро.

През октомври 2017 година директните вложения нарастват с 96,6 млн. евро при понижаване със 112 млн. евро за октомври 2016 година Караникол посочи, че забавянето се дължи на изборите в страната, като в тези моменти вложителите изчакват, с цел да видят дали ще има устойчиво държавно управление.

Предварителните данни за интервала януари-септември 2017 година демонстрират, че близо половината привлечени за инвестиция са в преработващата индустрия, като Караниколов добави, че точно тези планове са с дълготраен небосвод и са положителни за икономическото развиване.

" За последните 3 цялостни години, от 2014 до 2016 година, за които са налични данните за директните непознати вложения са регистрирани общо 4,3 милиарда евро. През 2015 година е достигнато рекордно равнище от 2,48 милиарда евро ", добави икономическия министър. Той сподели още, че една от аргументите за по-ниски предварителни стойности се дължи на методологията за отчитане, в която годишните данни се осъществят на 15 месеца след отчетния интервал, като окончателните данни постоянно се разграничават от предварителните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР