8500 таблетки лекарствени продукти за отслабване откриха митнически и гранични

...
8500 таблетки лекарствени продукти за отслабване откриха митнически и гранични
Коментари Харесай

Задържаха контрабандни лекарства за отслабване

8500 таблетки лекарствени артикули за намаляване откриха митнически и гранични чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, съобщи Българска национална телевизия.

На 9 януари след среднощ на входящото трасе на пункт Капитан Андреево идва лек автомобил с българска регистрация. Шофьорът на автомобила и неговият сателит декларирали пред митническите чиновници, че не внасят нищо за обявление.

Превозното средство обаче било селектирано за щателна митническа инспекция, при която в кутия за обувки и измежду други персонални движимости, в багажа на лидера на автомобила, са открити 85 опаковки по 100 таблетки лекарствен артикул " Tiromel ", оповестяват от Агенция " Митници ".Лекарственият препарат, с пазарна стойност към 5000 лв., съдържа хормона, който контролира естествения напредък и развиване на организма, въздейства за регулацията на обмяна на веществата и активността на нервната система. Според експерти постоянно този хормон се използва за намаляване, тъй като забързва метаболизма.

Контрабандно пренасяните таблетки са конфискувани. Съставен е акт за нарушаване на Закона за митниците против български жител, 26-годишен мъж и му е конфискувана сумата от 1000 евро за поръчителство на възможни вземания по формирания акт. По случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР