8500 служители на Охранителна полиция“ се прибавят към пътните полицаи,

...
8500 служители на Охранителна полиция“ се прибавят към пътните полицаи,
Коментари Харесай

8500 служители на Охранителна полиция пазят по пътищата

8500 чиновници на „ Охранителна полиция “ се прибавят към пътните служители на реда, които ревизират водачите. Това разгласи по време на парламентарния надзор служебният Министерство на вътрешните работи министър Иван Демерджиев.

Разширен е кръгът на чиновниците, които могат да реализират надзор по пътищата. Проверките са с в пъти повече и е обикновено и глобените водачи да са повече, добави той по отношение на пътните произшествия у нас.

В момента полицията употребява 160 анализатора за опиати, ще бъдат закупени още 150, както и няколко десетки хиляди дрегер касети.

Лабораторията в болничното заведение на Министерство на вътрешните работи също ще може да изследва проби на водачи, изясни вътрешният министър и напомни, че се работи такива да има на повече места в страната. 

Демерджиев обави, че на 15 декември ще бъде показана идея за справяне с казуса. Тя ще има три елементи, като в една от тях е заложено обезпечаване на доста по-модерно техническо съоръжение, друга е във връзка с санкциите, а третата е обвързвана с хрумвания за законови промени.

Според Демерджиев жертвите по пътищата не се усилват, а понижават в последните месеци. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР