85% от хората в България смятат, че климатичните промени са

...
85% от хората в България смятат, че климатичните промени са
Коментари Харесай

85% от българите определят климатичните промени като проблем, под 3% са водили дела в защита на правата си

85% от хората в България считат, че климатичните промени са сериозен проблем, сочи проучване на " Алфа Рисърч ", което беше показано по време на гражданския конгрес " Време за деяние за климатични права! ".

Дискусията, проведена от " БлуЛинк ", събра в Дома на Европа адвокати, експерти по климатични права, народни представители, лекари и деятели против климатичните промени.

Експертите разискаха нуждата от закони, които да подобрят качеството на живот и показаха настройките на обществото по тематиката.

Здравословната храна, обезщетенията за вреди и отбраната на дома са измежду главните климатични права съгласно участниците в изследването.

За сметка на това обаче едвам 27% от интервюираните са взели участие в основаването на закони, а 2,9% са водили правосъдни каузи за отбрана на климатичните си права.

Според специалиста по права и политики за климата от " БлуЛинк " доктор Пламен Пеев са нужни законодателни промени за отбрана на климатичните права на жителите, тъй като Законът за ограничение на изменението на климата не включва съответни количествени или секторни цели за понижаване на излъчванията, както и ограничения за акомодация.

В България правосъдните каузи, свързани с климата и околната среда, са най-вече за замърсяването на въздуха в огромните градове, регистрираха на форума.




Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР