85% от фирмите, които са на българския пазар смятат, че

...
85% от фирмите, които са на българския пазар смятат, че
Коментари Харесай

Посланик Херо Мустафа си тръгва като оптимист за борбата с корупцията в страната ни

85% от компаниите, които са на българския пазар считат, че у нас корупцията е необятно публикувана. За резултата от изследването на " Евробарометър " заяви посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа. Тя взе присъединяване в конференция за битка с уязвимостта към корупцията на общинско равнище, проведена от Международния републикански институт, събрал специалисти от България и чужбина, както и представители на локалната власт.

По думите ѝ в последните години българите излязоха на улицата, желаеха господство на закона, демонстрираха, че желаят нов метод и че ще търсят отговорност от политическите си водачи, без значение кои са те и от кой политически набор са. Херо Мустафа има вяра във всеобщото предпочитание за едно почтено и отговорно ръководство, което да води България в вярната посока.

В края на 3-годишния си мандат посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа си потегля оптимист за битката с корупцията в страната ни. Тя показа, че при започване на мандата си е била посъветвана от Вашингтон да не повдига тематиката с корупцията, тъй като това щяло да я направи непопулярна.

" Реших обаче, че това е една сфера, в която е доста значимо да се концентрираме. Още повече, тъй като България има какво да направи в тази сфера. Корупцията забавя капацитета на България, споделям го като сътрудник и другар. Не е прелестно по този индикатор България да се класира на последно място в Европейския съюз. През мандата си съм имала голям брой недоволства за корупция, както и от големи американски концерни, по този начин и от дребни български компании ", разяснява тя.

Като основен образец от страна на Съединени американски щати за битка с корупцията на локално равнище Херо Мустафа даде слагането на българи в санкционния лист " Магнитски ".

Според нея решението на казуса с корупцията може да пристигна само от българските политици, като Съединени американски щати могат единствено да бъдат сътрудници в тази битка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР