85 медици са подали молбите си за напускане на Втора

...
85 медици са подали молбите си за напускане на Втора
Коментари Харесай

85 медици от Втора градска болница в София са подали оставка

85 медици са подали молбите си за овакантяване на Втора градска болница, която от неделя е престкруктурирана като инфекциозна за банкет на заболели от ковид.
Масови оставки във Втора градска болница в София Тя беше преобразувана в инфекциозно лечебно заведение като запас за банкет на заболели от ковид
Според лекарите болничното заведение няма готови експерти за лекуване на заболели с тежка дихателна непълнота, няма обезпечена и инсталация и защитни дрехи за медиците.

Сред подалите оставка е и лекар Георги Тодоров, шеф на Интензивно кардиологично поделение, който работи в лечебното заведение от специализант към този момент 35 години.
67 са към този момент инфектираните с ковид у нас Предлага се възбрана повече от двама възрастни да се събират на едно място, съобщи ген. Мутафчийски
„ Лекарите отхвърлят, тъй като не са готови да лекуват такива заболели. На тяхната отговорност, когато се усеща некомпетентни това е грях, незаконно. Нямаме до през вчерашния ден защитни средства, нямаме информация по какъв начин ще работим “, разяснява доктор Тодоров.

Ръководството на болничното заведение изясни, че няма задоволително личен състав, с цел да проработи болничното заведение като инфекциозна, макар че от неделя към този момент е преструктурирана като такава.

Тази заран в лечебното заведение пристигна столичният кмет Йорданка Фандъкова, която дружно с представители на столичната гилдия на Лекарския съюз се срещна с медиците.
Фандъкова предлага търговците краткотрайно да не заплащат тротоарно право и наеми в София Кметът разяснява и напрежението във Втора градска болница, която би трябвало да приема заболели от ковид
„ Очевидно връзката не е била на нужното равнище сред управлението и самите лекари. И несъмнено, да потърсим разновидности. Единият вид е едно поделение с 10 кревати да работи, а останалите да продължат своята естествена работа “, сподели Фандъкова.

Повечето лекари в болничното заведение са в предпенсионна или пенсионна възраст. Затова считат, че работата с заболели от ковид би била рискова за тях.

След срещата с кмета Фандъкова към момента не са оттеглени молбите за овакантяване на медиците.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР